Здоров'я, Топ

Найкорисніша риба для людини

Складно відповісти, яка з риб найкорисніша. Величезна кількість риб мають необхідні людині насичені та ненасичені жирні кислоти, мікроелементи, мінерали й вітаміни. Різниця лише в тому, де цих корисних речовин більше, а де менше. Існує понад 20000 видів риб та інших водних мешканців. Саме з них ми вибрали найкорисніших для здоров’я людини.

Лосось

Лосось

Сьомга, горбуша, форель, кижуч, кета – це найкорисніші представники, що відносяться до лососевих.

Саме їх м’ясо по праву можна вважати одним з найсмачніших, при цьому вони ще дуже корисні. Їх білок швидко засвоюється, вони збагачені безліччю різних жирів, різними кислотами Омега-3 та Омега-6. Вітамін D дозволяє кальцію краще засвоюватися в організмі, а група B відповідає за здорове волосся, нігті, шкіру, роботу всього шлунково — кишкового тракту, і зміцнює нервову систему. Лосось є обов’язковим продуктом для людей у віці та спортсменів. Саме він допомагає повільніше старіти, швидше регенерувати, і служить профілактикою захворювань серця і судин.

Скумбрія

Скумбрия

Крім жирного м’яса, жирність якого може доходити до 16,5% жиру, склад скумбрії вітамінізований, має вітамін B12 і різні мікроелементи. У рибі присутній білок, необхідний для м’язової тканини, Омега-3 кислоти, які допомагають формувати захисні оболонки нервів і судин. Скумбрія дійсно універсальна їжа, що підходить під будь-який раціон. Вміщені вітаміни, мінерали, жири, допомагають організму нормально функціонувати. Згаданий великий відсоток жирності дозволяє готувати її без додавання масла.

Тріска

Треска

Ще одна представниця риб, яка відрізняється наявністю різних мікроелементів потрібних будь-якій людині. У сукупності являє собою практично повноцінний вітамінний комплекс. У трісці присутній йод, життєво необхідний для людини. Він підвищує як фізичну витривалість, так і розумові здібності. Вітамін PP сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту і зміцнює всю нервову систему. Ще один корисний компонент — сірка, діє як антибактеріальна складова і допомагає волоссю, шкірі, і нігтям виглядати здоровими. У трісці переважає великий відсоток жирності, так її печінка, що містить в собі до 74% жиру, служить незаперечним джерелом риб’ячого жиру. Риба також дуже багата омега-кислотами, згаданими вище.

Камбала

Камбала

Багато фахівців в області медицини радять м’ясо камбали як лікувальний продукт, що допомагає при хронічному гастриті, анемії, холециститі, гіпотиріозі, захворюваннях серцево-судинного типу. Крім лікувальних властивостей в м’ясі міститься протеїн, що робить його дієтичною їжею. Камбала також не містить вуглеводи. Але і це ще не повний перелік корисних властивостей. Калій, фосфор, натрій, селен (підживлює щитовидну залозу), магній, залізо, йод — все це лише частина того, що має в собі продукт. Наявність жирів, що призводять до омолодження людського організму, відмінно служить як профілактичний засіб в боротьбі з онкологічними захворюваннями. Любителі камбали, які регулярно вживають її, менше за інших стикаються з проблемами зі здоров’ям, а саме з серцево-судинними захворюваннями, і проблемами зі шлунково-кишковим трактом.

Сардина

Сардина

У переліку найкорисніших риб не можна не відмітити сардину. Джерело мікроелементів, мінералів, містить в складі такі вітаміни як: РР, B2, B12, D, А. Саме вітамін А і нікотинова кислота вважаються незамінними помічниками для людей, які страждають від болю в спині. Чи знаєте ви, що відварна сардина, при частому вживанні, за одне прийняття їжі дає добову норму коензиму Q10, допомагаючи підтримувати імунну систему організму. Коензим також є помічником шкіри, він підтримує її молодість на клітинному рівні. Крім підтримки організму, сардина знижує ризик утворення злоякісних пухлин, зміцнює пам’ять, і покращує метаболізм. Корисна рибка є відмінним природним антидепресантом.

Тунець

Тунец

Медицина каже, що джерело Омега-3 і жирних кислот — тунець. Саме його склад бере активну участь в допомозі роботи головного мозку і серцевого м’яза. Дієтологи радять м’ясо тунця тим, хто ретельно стежить за фігурою і контролює свою вагу. Ми вже згадували, що рибка корисна для розумової активності, тому людям, які займаються інтелектуальною працею радимо вживати її хоча б 1 раз у два тижні. М’ясо також впливає на емоційну складову, і рекомендується при депресіях, невротичних розладах, або просто поганому настрої. Тунець – прекрасний помічник у боротьбі з токсинами, що містяться в печінці. Потрібно відзначити, що тунець використовується і для нормалізації репродуктивної системи, оберігає від остеопорозу. І нарешті, для представниць прекрасної статі варто сказати, що тунець позитивно впливає на красу шкіру, волосся, і нігтів.

Оселедець

Сельдь

Дешево і корисно – дві важливих складових у виборі риби. В оселедці велика кількість білка і мононенасичених жирів, що впливає на роботу серцево-судинної та імунної систем. Вміщені ДГК і ЕПК кислоти допомагають поліпшити зір. Також оселедець допомагає виводити токсини. М’ясо володіє прекрасною протизапальною дією, і служить помічником в регенерації. Продукт застосовують для нормалізації тиску, головне, щоб риба була слабосолоною. У складі є корисні вітаміни B12 і D, селен, фосфор, ці мікроелементи беруть участь при формуванні кісток. Вони ж допомагають боротися з різними інфекціями, і підвищують рівень працездатності. Медицина радить оселедець людям, що страждають від діабету, і мають підвищений холестерин. Білок риби дуже добре засвоюється організмом.

Анчоус

Анчоус

Ця маленька рибка користується великою популярністю, вона є однією з небагатьох делікатесів, які дуже корисні, якщо їсти їх цілком. Наприклад, кістки анчоуса є дуже корисними для кісткових тканин організму людини, не дивлячись на те, які маленькі самі. Через велику кількість білка, рибу можна порівняти з м’ясом, при цьому вона залишиться низькокалорійною. Філе анчоуса має величезну кількість вітамінів і мінералів, які дуже необхідні для нормальної роботи та функціонування всього організму. Серед корисних речовин варто відзначити залізо (Fe), магній (Mg), кальцій (Ca), калій (K), цинк (Zn), натрій (Na). Серед вітамінів є представники групи В, А, Е, К, тіамін, ніацин, фолієва та аскорбінова кислоти. Поліненасичені кислоти допомагають знижувати рівень холестерину, і ризик хвороб серця. Тільки уявіть, скільки всього корисного вміщається в такій маленькій рибці

Предыдущая запись
Следующая запись

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *