Здоров'я, Топ

Найкорисніша прісноводна риба

Які сорти риби є найкориснішими для людського організму? Річкова риба зараз вважається найбільш доступною, адже її можна придбати практично в будь-якому магазині за помірними цінами. Така рибка водиться в багатьох приміських водоймах. А сільські жителі взагалі часто живуть і заробляють за рахунок риболовлі та продажу свого улову. Річкові сорти риби надзвичайно корисні і чудово підходять для дієтичного харчування, адже містять багато мінеральних речовин та білка.
Але важливо пам’ятати, що не варто купувати річкову рибу у неперевірених постачальників чи продавців! Перед тим, як зробити покупку, необхідно переконатися, що риба пройшла санітарний контроль і має відповідні належно оформлені документи. Інакше ви ризикуєте отруїтися хворою або обробленою токсичними речовинами рибою. Ну або просто неякісною, виловленою в брудній водоймі, що теж не найкращим чином відобразиться на здоров’ї.

Щука

Щука


Ця риба має видовжене тіло більш ніж 1,5 м довжиною. Вага може досягати 35 кг. Зазвичай щука сіруватого кольору з різними відтінками, залежно від оточуючого середовища.
У цієї риби біле дієтичне м’ясо. Воно низькокалорійне, нежирне та добре підходить для приготування тушкованих, варених і запечених страв. У щуці не менше корисних властивостей, ніж у морепродуктах – вона легко перетравлюється та майже не має жирів у своєму складі.
Крім того, у м’ясі щуки містяться кілька сильних природних антисептиків. Ці корисні речовини сприяють підвищенню імунітету та допомагають краще впоратися з вірусними інфекційними захворюваннями.

Форель

Форель

Ця прісноводна риба з сімейства лососевих дуже корисна для людини, саме тому вона така популярна у всіх кухнях світу. Ця риба мешкає виключно в чистій воді, і це ще більше підвищує її користь. Вона багата на вітамін D та на цілий ряд інших вітамінів. Також форель – чудове джерело ОМЕГА-3, фосфору та йоду.
Форель має ніжний смак та оригінальний аромат. Її м’ясо з червоним відтінком, ледь жирне, не кістляве. З форелі виходять неперевершені супи, також вона дуже смакує в смаженому та тушкованому вигляді. У європейській кухні популярними є салати з малосольної форелі.

Судак

Судак


Регулярне вживання судака позитивно впливає на здоров’я. Адже він містить мікро- і макроелементи, жирні кислоти та інші корисні речовини.
Ця риба вважається однією з найсмачніших. Ще одна її перевага – майже повна відсутність кісток. М’ясо судака білого кольору, нежирне, без неприємного запаху. Ця рибку легко чистити та швидко готувати. За ці властивості філе судака особливо цінується в дитячому меню.
Судака можна використовувати у багатьох стравах: їсти запеченим під сирним соусом, тушкованим у томаті, робити тефтелі та котлети. Цю рибу смажать, варять із неї супи, роблять смачні заливні страви, рулети та пудинги, фарширують і додають до салатів. Дуже смачний судак у солоному, копченому та в’яленому вигляді.

Річковий окунь

Речной окунь


Ця річкова рибка має безліч корисних властивостей. Вона містить речовини, які роблять шкіру молодою, чистою та красивою, а також ферменти, корисні для слизової тканини. М’ясо окуня сприяє гарному травленню та допомагає регулювати рівень цукру в крові. Також воно є відмінним антиоксидантом. А ще річковий окунь – джерело важливої для людини фосфорної кислоти, з якої складається наша кісткова тканина, і калію, що допомагає підтримувати здоров’я серцево-судинної системи та адекватний м’язовий тонус.

Коропові (Сазан, Білий амур, Товстолобики)

Карп


До представників цього сімейства належать сазани, білі амури, товстолобики, голавль, язь тощо.
У представників сімейства коропових дещо видовжена форма тіла, воно велике і вкрите товстими блискучими лусочками. Голова цих риб також немалих розмірів, рот вузький, трохи висунутий вперед. Верхня губа більша, ніж нижня, з короткими вусами. Спинка у коропа темно-сірого чи брунатного кольору. Черевце — жовтувате або золотисте, як і боки. Ця рибка має кілька сірих плавців червоного чи фіолетового відтінку.
М’ясо коропових містить велику кількість корисних для людини речовин. Це і мінерали та вітаміни, без яких неможлива стабільна робота нашого організму. І антиоксиданти, що допомагають зберегти молодість і красу та захищають організм від шкідливих зовнішніх факторів. Якщо регулярно вживати цю рибу, помітно покращиться робота травної системи, а також спинного та головного мозку.
Про користь м’яса коропових люди знали ще з давніх-давен, тому воно дуже популярне в кухнях багатьох країн. Страви з коропових порід відносяться до делікатесних і здатні здивувати своїм вишуканим смаком навіть найвибагливіших гурманів.

Карась

Карась


І хоча карась теж є представником сімейства коропових, ми виділили його окремо. І недарма. Ця рибка водиться майже усюди в нашій країні, при цьому дуже високо цінується дієтологами. Вони рекомендують включити її до свого раціону тим, хто хоче схуднути. Адже карась – джерело легкозасвоюваного білка. Окрім того, ця риба містить особливі ессенціальні амінокислоти, які не виробляються в нашому організмі, але дуже корисні для нього. Вони сприяють зміцненню волосся та нігтів, роблять шкіру здоровою та розгладжують зморшки.
Щоправда, у м’ясі карася досить багато кісток. Та незважаючи на це, з нього готують безліч смачних та корисних страв: варять смачну наваристу юшку, запікають на грилі, тушкують у різних соусах. А ще ця риба дуже смачна у в’яленому та сушеному вигляді.

Предыдущая запись
Следующая запись

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *