Телевидение, Топ

Кращі фільми жахів 2022 року

Жанр фільмів жахів завжди залишався одним з найбільш популярних у кінематографі, і в 2022 році було випущено кілька цікавих новинок, які можуть здивувати та порадувати шанувальників пощипати свої нерви. У цьому списку представлені десять найбільш запам’ятовуваних та жахливих жахів, які вийшли в минулому році.

Крик

Крик

Вудсборо — це маленьке містечко, що протягом багатьох років стикається з загрозою з боку різних маніяків, які використовують один і той самий костюм. Від першого вбивства, скоєного двома старшокласниками, пройшло вже 25 років. Все здавалося бути позаду, але вбивства повертаються. Нові персонажі вступають у протистояння з вбивцею, а також герої попередніх фільмів, добре знайомі глядачам.

«Крик» — це оригінальна ідея, створена знаменитим режисером жахів Весом Крейвеном. Режисер зняв особисто чотири частини, після чого, на жаль, покинув цей світ. Історію продовжили Тайлер Джіллетт та Меттью Беттінеллі.

Чорний телефон

Чёрный телефон

Жителі передмістя Денвера живуть у страху, оскільки невідомий похітитель викрадає підлітків, їх тіла не знаходять. Одним з таких підлітків стає Фінн, який вже й так має непросте життя. Він стає наступною жертвою маніяка, який запирає його в своєму підвалі і збирається позбутися від хлопчика. Фінн не здається і намагається знайти вихід, але здається, що порятунку немає. Але раптово допомога приходить з іншого світу — потойбічного світу.

Сюжет фільму базується на оповіданні Джо Хілла з тією ж назвою. Режисер Скотт Дерриксон вже відомий своїм талантом налякати глядачів. Його фільм «Синій гріз» вважається одним з найстрашніших фільмів усіх часів, а «Шість демонів Емілі Роуз» — одним з найбільш вражаючих фільмів про духовну обдержаність.

Перл

Перл

Події фільму відбуваються в 1918 році під час Першої світової війни та пандемії «іспанки». Головна героїня — Перл — проживає на фермі в Техасі і мріє про більш цікаве життя як танцівниця. Проте її мати настоює на тому, щоб вона дбала про свого інваліда-батька та чекала повернення чоловіка з війни. Але все змінюється, коли Перл дізнається про кастинг до танцювальної групи, який відбудеться в сусідньому містечку. Дівчина вирішує взяти у ньому участь за будь-яку ціну.

Здобич 

Добыча

На початку 18 століття дівчина на ім’я Нару мріє стати одним з найкращих мисливців у своєму племені, як її рідний брат. Щоб довести свою майстерність, вона починає переслідувати неуловиму гірську левицю. Проте в процесі полювання їй доведеться стикнутися з чимось більш таємничим і зловісним, ніж просто дикий звір. Це щось прибуло на Землю з не досліджених просторів космосу.

«Добича» є передісторією культової франшизи 80-х років «Хижак». На цей раз космічного злочинця помістили в стародавні часи, коли люди ще не мали стрілецької та іншої новітньої зброї.

Меню

Меню

Молодая пара, Тайлер і Марго, разом з іншими багатіями збираються на острів, де розташований елітний ресторан. Обід там коштує так багато, що звичайним людям туди нічого робити. Більшість гостей — постійні відвідувачі, які давно знають шеф-кухара Словіка і просто обожнюють його незвичайні страви і нестандартну подачу. Обід починається, кожна страва супроводжується виставою. Поклонники вищої кухні завжди приходять не їсти, а отримувати емоції. І цей вечір обіцяє стати найнезабутнішим у житті. Звичайно, у разі, якщо багаті гості зможуть вижити.

Нічний перевертень

Ночной оборотень

Коли відомий дослідник паранормальних явищ помер, його однодумці та родичі збираються в старому замку, щоб вшанувати його пам’ять. Незабаром вони стикаються з кровожадним монстром, який живе в його коридорах. Прибувші не тільки повинні дати йому відсіч, щоб врятувати свої життя, але й розгадати таємницю старовинного артефакту.

Майкл Джакіно, який режисував цей фільм, має досить різноманітний досвід. В більшій мірі він — композитор, і навіть має престижні нагороди та номінації за музику у мультфільмах студії Pixar — «Наверх» та «Рататуй».

Злочини майбутнього

Злочини майбутнього

Давід Кроненберг, відомий автор у піджанрі «боді-хоррор», повернувся з новою роботою після невеликої перерви. У майбутньому відбувається збій у глобальному процесі еволюції. Люди навчилися вирощувати додаткові органи, хоча це жорстко контролюється законом. Але любов до мистецтва нікуди не зникла, тому стало модним проводити шоу з нестандартних людських тіл. Чоловік на ім’я Сол, який постійно переносить болісні трансформації, також демонструє їх на публіку разом із своєю помічницею Капріс.

Усміхайся

Улыбка

У дитинстві Роуз пережила жахливу трагедію — її власна мати покінчила життя самогубством на її очах. Підростаючи, героїня почала працювати в відділенні психіатричної допомоги, щоб допомагати людям, які опинилися у важкій емоційній ситуації. Одного разу до Роуз звернулася студентка, яка твердить, що стала проклятою після того, як її викладач скоїв жахливе самогубство. Роуз, звичайно ж, не вірить в потойбічні сили і вважає, що дівчині можна допомогти. Неочікувано та також покінчила життя самогубством прямо в лікарні. З того часу до Роуз стали сниться різні жахливі речі, вона розуміє, що деякі злі сили дійсно існують, але ніхто з близьких не хоче їй вірити.

X

Постер фильма Х (икс)

Повернення до відкритого часу 70-х, часу бурхливої сексуальної революції та загального інтересу до фільмів для дорослих. Знімальна група, яка спеціалізується на порнофільмах, їде в віддалений куточок Техасу, щоб зняти гарячі сюжети на фермі. Вони орендують будиночок у літньої пари, якій, як вважають герої, зовсім не обов’язково знати, чим вони насправді займаються. Усе йде як по маслу, актори насправді настроєні, як ніколи. Однак, в найкращих традиціях жанру, дуже скоро голови розпусної молоді полетять у найкровавіших та заплутаних формах.

Предыдущая запись
Следующая запись

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *